Pikavuorot.fi

Bussiliput ja junaliput

Pikavuorot.fi sivustolla voi hakea aikataulujen lisäksi hintoja eri hintaluokissa. Hakukentästä on Näytä/piilota matkustajat -painike, jota painamalla hakukenttään tulee mahdollsuus ilmoittaa eri lipputyypeistä.

Lipputyypit bussissa

Bussiin voi ostaa erilaisia matkalippuja. Tavalliseen tapaan aikuisen lippu ns. normaalilippu, jolla voi matkustaa kuka tahansa. Tässä lipputyypissä ei ole myöskään erillisiä alennuksia.

Esimerkiksi Matkahuollon alennuslippuja voivat hyödyntää seuraavat ryhmät: lapset (4-11 vuotiaat), nuoriso (12-16 vuotiaat), opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet sekä lehdistö. Näissä ryhmissä alennus on todistettava asiaan kuuluvalla todistuksella. Lisäksi Matkahuolto tarjoaa Nettitarjous-lippuja, jotka ovat tavallista edullisempia matkalippuja. Nettitarjous-lippuja voi hyödyntää kuka tahansa.

Lipputyypit matkatessa junalla

Aikuisen junalipulla (ts. normaalilippu) voi matkustaa kuka tahansa. Junaliikenteessä VR:llä alennusta normaalin lipun hinnasta saavat lapset, opiskelijat, eläkeläiset sekä asevelvolliset. Lisäksi näkö- tai liikuntavammaisen kanssa matkustava avustaja voi matkustaa saattajalipulla ilmaiseksi.

Lemmikit bussissa

Lemmikkien kuljetus bussissa onnistuu lähtökohtaisesti, mutta näissä voi olla vaihteluja bussiyritysten kesken. Lisäksi lemmikistä voidaan periä lisämaksu, joka tulee maksaa kyytiin noustessa kuljettajalle. Ennen matkaa kannattaa selvittää kyseisen bussiyhtiön käytänteet lemmikkien kuljetuksen kanssa. Mikäli bussissa matkustaa allerginen henkilö, hänellä on ensijainen oikeus valita paikkansa sekä jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikin nousu bussiiin. Huomioitavaa toki on, ettei kanssamatkustajat voi estää avustaja- tai opaskoiran matkustamista bussin kyydissä.

Lemmikit junassa

Lemmikit matkustavat junassa niille varatuissa lemmikkivaunuissa. Lemmikin kuljetus VR:n lähijunissa on maksutonta ja kaukojunissa lemmikin kuljetus maksaa 5 euroa. Koirat matkustavat matkustajan jalkatilassa kytkettyinä hihnaan. Muiden eläinten tulee olla omassa kuljetuskopassa. Lemmikkiä ei saa viedä lemmikkivaunusta ravintolavaunuun tai muihin matkustajaosastoille.

Opas-, avustaja- ja kuulokoirat saavat poikkeuksellisesti matkustaa aina veloituksetta missä tahansa matkustajavaunussa sekä käydä myös ravintolavaunussa.


Mukana matkassa

Onnibus VR PoriExpress Matkahuolto Savonlinja Norwegian Air Finnair